Zdroj: http://truckgame.cz/index.php?a=novinky-american-truck-simulator/american-truck-simulator-jak-to-bude-s-dlc  •  Vydáno: 17.1.2016 13:37  •  Autor: Mercury

American Truck Simulator: Jak to bude s DLC?

Nastal čas, aby vývojáři odpověděli na lavinu otázek, které se na ně valí ohledně jejich plánů s počáteční edicí American Truck Simulátoru a jeho budoucností po vydání. Více informací se dozvíte uvnitř článku.

V den vydání bude hra obsahovat Kalifornii. To bylo v plánu už od začátku.

img

S radostí nám však potvrzují, že 3. února budou mít i stát Nevadu plně připravenou pro vypuštění do hry. Stále si však nebyli jistí s datem jejího dokončení, když se dokončoval design „krabicovky“. I když na ní bude kladen důraz na již zmíněnou Kalifornii, ve hře se budete moct těšit na mnohem víc. Ve zkratce, DLC Nevada bude zdarma update pro všechny, bez ohledu na to kde, nebo kdy jste si hru pořídili. Bude k dostání v den vydání.

Je také veřejně známo, že tvrdě pracují na státu Arizona. Na obalu hry je přímo napsáno, že po vydání DLC Arizona bude toto rozšíření automaticky zpřístupněno majitelům této edice hry. Nicméně k velké radosti nás všech vývojáři potvrdili, že Arizona nakonec bude pro všechny zdarma bez rozdílu. Jen bude třeba nějakou dobu počkat, protože tento kousek herního světa je stále ve vývoji.

img

Nemusíte se vůbec starat o to, kde hru koupíte – jestli v kamenné prodejně, na Steamu nebo jiné digitální distribuci – hratelný obsah bude pro všechny stejný.

Vedle základního vydání hry se pár maloobchodních vydavatelů rozhodlo nabídnout bohatší (samozřejmě i dražší) edici hry, která se jmenuje „Collector’s Edition“ (Sběratelská Edice). Ty větší krabice jsou jistě pěkné. Obsahují bezva výběr dalších předmětů, takže je to skvělý příklad pro narozeninový dárek. Nicméně, co se týká hry a herního obsahu, tak není žádný rozdíl mezi základní a sběratelskou edicí – obě obsahují stejná DLC.

Doporučená cena hry bude $20/€20, nicméně očekává se, že v každé zemi bude díky rozdílným měnám trochu jiná.

img

Určitě nezastaví vyvíjet mapu ATS po Arizoně. Každopádně mějte prosím na vědomí, že je čeká dlouhá cesta a pokrytí kontinentu bude trvat roky. Budou pokračovat v přidávání dalších prvků hry s pravidelnými aktualizacemi zdarma, ale většina (jestli ne všechny) dalších DLC rozšiřující mapu, budou placené. Museli si totiž vybrat takový obchodní model, aby jim umožnil vytvořit více než desetinásobný herní obsah, než který vypouští na začátku. Pokud se těšíte na jízdu od pobřeží k pobřeží, momentálně to není možné. Nakonec vás to však bude stát více než pouze to, co jste dali za počáteční nákup.

Bylo by skvělé dostat šanci dosáhnout Východního Pobřeží, bylo by úžasné vyrazit na sever alespoň 60 stupňů zeměpisné šířky a na jih směrem k rovníku. Ale nakonec je to jen na vás, fanoušcích, jestli to bude možné – budete hlasovat svými peněženkami. Vývojáři očekávají, že od vás dostanou ten správný směr v budoucím růstu týmu, aby zvládnuli nové příležitosti a výzvy.

Zdroj: SCS Software
Překlad: icon Scaild a icon Devon